introductie adres email
   


> studiekeuze > studiekeuzetraject

 

Voor wie?
Het studiekeuzetraject is er voor iedereen die voor de keuze van een studie staat.

Zit je op de middelbare school en weet je nog niet welke studie
je wil gaan volgen?

Of ben je al aan het studeren, maar weet je niet of je op de
goede weg zit?

Het studiekeuzetraject kan uitkomst bieden.

Persoonlijkheidsonderzoek
Tijdens het studiekeuzetraject worden capaciteiten, belangstelling, studiehouding en persoonlijke eigenschappen in kaart gebracht. Naast gesprekken worden eveneens testen en opdrachten gemaakt. Het onderzoek beslaat een hele dag van 09.00 tot ongeveer 17.00 uur.

OriŽnteren
Na het persoonlijkheidsonderzoek worden eerst de resultaten hiervan besproken. Samen met de adviseur verken je een groot aantal mogelijke studies en bijbehorende beroepen. Je krijgt een schriftelijk overzicht van de testresultaten mee naar huis.

Thuisopdracht
Vervolgens ga je zelf aan de slag gedurende een periode van ongeveer drie weken. Deze tijd is nodig om zelf de informatie te verwerken en verdere keuzes te maken. Je kan in die tijd brochures aanvragen, de mogelijkheden overdenken, informatiedagen bezoeken en proefstuderen, en overleggen met anderen.

Keuzegesprek(ken)
In de gesprekken die daarna volgen, staat besluitvorming centraal. De verschillende keuzealternatieven worden vastgesteld, er kunnen prioriteiten worden bepaald en samen met de adviseur stel je een plan op voor verdere actie. Als je hierna nog verdere begeleiding zou willen, is dat natuurlijk altijd mogelijk.

Rapportage
Een schriftelijk overzicht van de testresultaten is inbegrepen. Indien een uitgebreide rapportage gewenst is, is dat mogelijk. In deze rapportage worden de onderzoeksresultaten, de procedure en het advies helder uiteengezet.

Kennismakingsgesprek
Voor het persoonlijkheidsonderzoek kan een vrijblijvend, kosteloos gesprek plaatsvinden waarin je de vraagstelling kunt toelichten en waarin wederzijds informatie uitgewisseld wordt.

Wil je meer informatie of jezelf aanmelden voor een onderzoek?

Email dan naar info@artemisloopbaan.nl of bel ons op 024 323 75 03

 

 

De adviseurs van Artemis houden zich aan de code van de Beroepsvereniging van Psychologen (NIP). Uw onderzoeksgegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden doorgegeven, tenzij u daarvoor toestemming hebt gegeven.


© Artemis