introductie adres email
   


> studiekeuze

 

Sta je voor een studiekeuze, bijvoorbeeld de keuze van
een school, profiel, vakrichting, studie of opleiding?

Wil je veranderen van school, opleiding of studie?

Gaat het niet goed met de studie en wil je weten hoe
dat komt en wat je eraan kunt doen?

 


Artemis biedt voor dit soort vragen een studiekeuze traject op twee sporen. Je krijgt meer inzicht in je eigen persoon en je krijgt de nodige informatie over opleidingen, beroepen en de arbeidsmarkt. De combinatie van zelfinzicht en kennis over de opleidings- en beroepsmogelijkheden leidt tot een weloverwogen studiekeuze, een keuze voor je eigen toekomst.

Afhankelijk van je leeftijd en situatie wordt ten behoeve van een studiekeuze een onderzoek en begeleidingstraject ingezet:

Brugklas onderzoek
Voor leerlingen die in de brugklas zitten. Als er behoefte is aan gericht advies
over niveaukeuze. Of wanneer u als ouder meer inzicht en advies wilt hebben
over het functioneren van uw kind op school.

Profiel- of sectorkeuze onderzoek
Voor leerlingen die voor de keuze van een profiel of vakkenpakket staan. Zowel
voor scholieren op het VMBO als op HAVO en VWO.

Studiekeuze traject
Voor allen die staan voor de keuze welke studie of opleiding te gaan volgen. Misschien studeer je al, maar weet je niet of je op de goede weg bent, of ben je op zoek naar een andere studierichting. Misschien zit je op school en wil je gericht advies over je vervolgstudie.

Bij al deze onderzoeken worden capaciteiten, belangstelling, studiehouding en persoonlijke eigenschappen in kaart gebracht. Door middel van gesprekken, testen en opdrachten. Op basis van de resultaten en de verkregen gegevens word je verder begeleid en geadviseerd over de te maken studiekeuze en er worden plannen opgesteld voor verdere actie.

Alle onderzoeken starten met een onderzoeksdag. Daarna volgt een gesprek, waarbij de resultaten worden besproken. Op basis van de resultaten word je verder begeleid in het maken van je studiekeuze.

Wil je meer informatie of jezelf aanmelden voor een onderzoek?

Email dan naar info@artemisloopbaan.nl of bel ons op 024 323 75 03

 

 

De adviseurs van Artemis houden zich aan de code van de Beroepsvereniging van Psychologen (NIP). Uw onderzoeksgegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden doorgegeven, tenzij u daarvoor toestemming hebt gegeven.


Artemis